Als vader van 2 kinderen word ik dagelijks geconfronteerd met de veiligheid van onze schoolgaande jeugd. Alle jongeren zouden op een veilige manier, te voet of met de fiets, naar hun school moeten kunnen. Daarom hebben we nood aan betere voet- en fietspaden, alsook veilige oversteekplaatsen.
De voorbije legislatuur zijn er veel positieve zaken verwezenlijkt. Maar op vlak van de gemeentelijke infrastructuur is er nog een lange weg af te leggen. Ik pleit voor structurele aanpassingen met een lange termijnvisie, en niet zo maar lapmiddeltjes die ons teveel geld kosten. Durven denken aan volledig vernieuwde en energiezuinige ontmoetingscentra. Op vlak van sport, durven denken aan projecten zoals het nieuwe zwembad en de uitbreiding van De 3 Kaven (met bv. kunstgrasvelden).
Economie is natuurlijk ook een thema waar ik veel waarde aan hecht. Mens sana in corpore sano (Latijn: "Een gezonde geest in een gezond lichaam"). Of misschien de hedendaagse versie: Work hard, Play hard. We moeten onze lokale ondernemers blijven ondersteunen met oa. Anzegembon, Ondernemerscafé en "Te gast bij onze Ondernemers".
Daarnaast vind ik het belangrijk om, na een harde werkdag, te kunnen genieten van groene open ruimtes. Durven denken aan een echt marktplein met terrasjes om er in een ontspannen sfeer samen te komen met andere inwoners.

Handen uit de mouwen,
voeten op de grond? Gewoon doen.